Yehuda Groenteman

Groenteman

Rabbijn J. Groenteman

Baroech dajan ha’emet – ברוך דיין האמת

Met droefenis  geven wij u kennis van het overlijden van mijn vader, Yehuda (Juda) Groenteman, op 14 Sjevat 5778 (30 januari 2018) te Jeruzalem, Israël.

Deze site blijft open tot december 2018.
Anouk Groenteman

4 reacties op “Yehuda Groenteman

 1. Beste Anouk, gecondoleerd met het verlies van je vader. Zo verdrietig dat jij als enige van jouw gezin overblijft. Vijf jaar lang, 3 mndn per jaar, 5 dagen per wk heb ik van dichtbij gezien hoe Juda zijn sporen heeft nagelaten. Onorthodox – zoals het een kabbalist betaamt – devoot en met volle overtuiging overdragend wat hij begrepen heeft van de universele waarheid die voor de mensheid beschikbaar is.
  Voor mij persoonlijk is het een groot verdriet – dat mij in dit leven niet meer zal verlaten – dat ik Juda niet meer heb mogen ontmoeten. Uiteraard valt dat in het niet bij het verdriet van een dochter die haar vader moet missen. Weet dat jouw vader – naast al het andere dat hij heeft betekent – veel mensen in hun ziel heeft geraakt, het verschil heeft gemaakt in mensenlevens.
  Loes Martin
  kabbala@live.nl

 2. Met dank voor alle mooie leerzame uren.. De Kabbala lessen in Antwerpen.
  De wekelijkse Parasha van Juda. Je wordt gemist.
  Het is een rouwproces..In het besef we zijn slechts een schakel in de geschiedenis in het belang van allen..die voor ons kwamen en na ons zullen komen.

 3. Ik ben diep geraakt door dit droevige nieuws… Ofschoon ik nooit officieel zijn leerling was – of kon zijn – vanuit de Joodse traditie, beschouw ik rabbijn Juda Groenteman als een van mijn grootste leermeesters … Ik wens de familie en iedereen die hem kende sterkte en zachtheid met dit grote verlies. :’-(
  Guido

Geef een reactie