Yehuda Groenteman

Groenteman

Rabbijn J. Groenteman

Baroech dajan ha’emet – ברוך דיין האמת

Met droefenis  geven wij u kennis van het overlijden van mijn vader, Yehuda (Juda) Groenteman, op 14 Sjevat 5778 (30 januari 2018) te Jeruzalem, Israël.

Deze site blijft open tot december 2018.
Anouk Groenteman

6 reacties op “Yehuda Groenteman

 1. Beste Anouk, gecondoleerd met het verlies van je vader. Zo verdrietig dat jij als enige van jouw gezin overblijft. Vijf jaar lang, 3 mndn per jaar, 5 dagen per wk heb ik van dichtbij gezien hoe Juda zijn sporen heeft nagelaten. Onorthodox – zoals het een kabbalist betaamt – devoot en met volle overtuiging overdragend wat hij begrepen heeft van de universele waarheid die voor de mensheid beschikbaar is.
  Voor mij persoonlijk is het een groot verdriet – dat mij in dit leven niet meer zal verlaten – dat ik Juda niet meer heb mogen ontmoeten. Uiteraard valt dat in het niet bij het verdriet van een dochter die haar vader moet missen. Weet dat jouw vader – naast al het andere dat hij heeft betekent – veel mensen in hun ziel heeft geraakt, het verschil heeft gemaakt in mensenlevens.
  Loes Martin
  kabbala@live.nl

 2. Met dank voor alle mooie leerzame uren.. De Kabbala lessen in Antwerpen.
  De wekelijkse Parasha van Juda. Je wordt gemist.
  Het is een rouwproces..In het besef we zijn slechts een schakel in de geschiedenis in het belang van allen..die voor ons kwamen en na ons zullen komen.

 3. Ik ben diep geraakt door dit droevige nieuws… Ofschoon ik nooit officieel zijn leerling was – of kon zijn – vanuit de Joodse traditie, beschouw ik rabbijn Juda Groenteman als een van mijn grootste leermeesters … Ik wens de familie en iedereen die hem kende sterkte en zachtheid met dit grote verlies. :’-(
  Guido

 4. I.M Juda.
  2 jaar lang had ik na de laatste cursus…..wekelijks skype overleg nav het corrigeren van de teksten voordat ze werden geplaatst op de site. Het waren de meest waardevolle momenten waarin ik Juda nog meer leerde kennen in zijn wens om de kennis van kabbala te delen met een ieder die er belangstelling voor heeft.
  Ik ontmoette hem 2 keer in Jeruzalem. In 2014 gaf hij al aan, zijn wens om nog een paar jaar een cursus in Nederland te geven, niet te kunnen waarmaken.

  Anouk ik wens je veel sterkte met het verlies van je vader, het verlies van je broer,ook voor je vader toen een enorm verdriet, daar waren we bij betrokken, tijdens de cursus.

  nu zijn we toch langs deze weg bij jou betrokken. Weet dat.

  Eens in Antwerpen (ik was daar ook) was je vader op zoek naar een cadeau voor jou: Annette ga jij die winkel in, ik kan daar niet komen.

  Dat was Juda, vader, rabbijn, orthodox, onorthodox, zoekend, delend en overtuigd!

  moge zijn herinnering en alles wat hij ons schriftelijk deelde tot zegen zijn.

  Annette

 5. Lieve Anouk,

  Ik wil je condoleren met het overlijden van jouw vader. Ik volgde een half jaar Kabbala lessen bij hem in Amsterdam in 2011. Ik vond jouw vader een bijzondere man. Hij was aardig en respectvol naar ons als leerlingen. Ik wens je veel liefde, licht en kracht om dit grote verlies te verwerken.

  Lieve groet, Petra Schenk-van den Eijnde

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.